De ProVoet Pedicure

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure, dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch heel veel!
Uw voeten verdienen extra aandacht. U kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?

De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt zij ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd  uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan zij u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website.

Als gediplomeerd medisch pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep.

Ik ben geregistreerd in het ‘KwaliteitsRegister’ voor Pedicures en voldoe aan onderstaande kwaliteitsnormen:

• Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende  hygiëne, arbo en milieu;
• Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van  diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
• Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

 


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!